Opet Srbi! Nemački Institut objavio iz koje zemlje dolazi najveći broj zaraženih KORONOM!

Foto: Tanjug/ AP Photo/Matthias Schrader
186

Nemačkoj preti novi nalet korona virusa. Broj inficiranih je skočio poslednjih dana, a vlasti čine sve napore da zauzdaju širenje i izbegnu drugi talas korona virusa.

Naime, istraživači Instituta Robert Koh za kontrolu zaraznih bolesti ističu da je od kraja juna do kraja jula registrovano 7.977 novih slučajeva, te smatraju da je skok zaraženih rezultat popuštanja mera. Naime, u tom periodu dozvoljeno je putovanje iz Nemačke u druge evropske zemlje uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, prenosi “Telegraf”.

Većina novozaraženih, tačnije 6.809 osoba, inficiralo se korona virusom u Nemačkoj, odnosno osobe koje su se zarazile u bolnicama, domovima za negu, ustanovama za azil, religijskim i porodičnim okupljanjima i dr. Ostatak čine “uvezeni” slučajevi zaraze, a nemački stručnjaci su utvrdili iz kojih delova Evrope je stigao najveći broj importovanih slučajeva korona virusa, prenose tamošnji mediji.

Prema navodima instituta, najviše je došlo sa teritorije samoproklamovanog Kosova – 303 inficiranih, potom iz Srbije (242), a zatim slede Turska sa 70 slučajeva, BiH sa 67, Rumunija sa 36, Hrvatska 29 i Bugarska sa 27 osoba.

Potom su na listi Severna Makedonija i Holandija sa po 24 slučaja, a više od polovine importovanih slučajeva došlo je iz Jugoistočne Evrope, zaključuje nemački portal “Local.de”.

Prema poslednjim podacima, 208.811 osoba je zaražane koronavirusom u Nemačkoj, a 9.212 preminulo je od ove infekcije.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More