Veliki uspeh srpskih srednjoškolaca na međunarodnoj hemijskoj olimpijadi! (FOTO)

Ponos države...

foto: Pixabay
103

Srednjoškolci iz Srbije su na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi, koja je ove godine održana kao onlajn takmičenje, uzeli tri srebrne i jednu bronzanu medalju.

“Ako ste mislili da je Srbija samo vaša..”! DIJASPORA PROTESTUJE! Srbi ustali od Osla do Njujorka!

Na Olimpijadi je učestvovalo 235 takmičara iz 60 zemalja, a po bilansu medalja Srbija je zauzela šesto mesto u Evropi, a 15. mesto na svetu.

Svi naši učenici su osvojili medalje – srebrne medalje Filip Koldžić, učenik IV razreda Matematičke gimnazije iz Beograda, Žarko Ivković, učenik IV razreda Gimnazije „Svetozar Marković” iz Niša i Jovan Marković, učenik III razreda Gimnazije iz Kruševca, a bronzanu medalju Vasilije Pantelić, učenik III razreda XIV beogradske gimnazije.

Ove godine je Međunarodna hemijska olimpijada, najprestižnije međunarodno takmičenje srednjoškolaca iz hemije, održana kao onlajn takmičenje od 23. do 30. jula u organizaciji Turske jer je trebalo da Istanbul bude domaćin Olimpijade.

Organizator je sastavio zadatke, obezbedio preko Zum platforme održavanje sastanaka žirija i žalbi na ocenjivanje, i priredio završnu ceremoniju onlajn.

Olimpijada ove godine nije imala praktični deo, nego se sastojala samo od teorijskog dela sa devet zadataka, za čije rešavanje je bilo predviđeno pet sati, saopšteno je sa Prirodno-matemačkog fakulteta u Novom Sadu.

Naša ekipa je test radila u biblioteci Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Dvonedeljne pripreme za olimpijadu su, u organizaciji Srpskog hemijskog društva, održane na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu pod rukovodstvom Nika Radulovića, redovnog profesora, i na Hemijskom fakultetu Univerziteta u Beogradu pod rukovodstvom Dušana Sladića, redovnog profesora, koji su bili i mentori ekipe na olimpijadi.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More