“Nalazimo se u prelomnom trenutku”, broj novozaraženih u Srbiji lagano opada

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC
135

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” Darija Kisić Tepavčević izjavila je da se poslednjih dana registruje tendencija laganog pada broja zaraženih korona virusom, ali da se još radi o visokim brojevima.

“Upravo sada se nalazimo u nekom prelomnom trenutku kada svi treba da damo sve od sebe da poštujemo sve mere prevencije i sigurno ćemo vrlo brzo videti uspeh našeg odgovornog ponašanja”, poručila je Kisić Tepavčević.

Ukazala je da je primetna stabilizacija gotovo u svim krajevima Srbije, a da ima i gradova u poslednja 24 do 72 sata gde nije potvrđen nijedan slučaj, kao što su Tutin i Vranje.

“Dosadašnje iskustvo nam je pokazalo da ako u bilo kom delu naše zemlje postoji zona intezivne transmisije to se itekako može brzo proširiti. Tako da bez obzira ove povoljne pokazatelje, ne smemo da se opustimo i nego upravo sada da pružimo svoj maksimum”, naglasila je Kisić Tepavčević.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More