Srpski hramovi u Beču ponovo otvoreni, episkop Andrej ima posebnu molbu za sve vernike!

Printscreen Facebook Saborni hram Svetog Save u Beču
107

Dva hrama Srpske pravoslavne crkve u Beču, Saborni hram Svetog Save i hram Rođenja presvete Bogorodice, koja su bila pod merom karantina zbog oboljenja dela sveštenika od korona virusa, od sutra ponovo su otvorena za vernike, ali pod posebnim merama prevencije.

Po instrukcijama Kriznog štaba grada Beča bogosluženja će se održati uz najstrožije mere zaštite.

Bogosluženja će se održati skraćeno, a među vernicima moraće da se održi distanca od po jedan metar.

U saopštenju eparhije austrijsko-švajcarske ističe se da nema rukovanja, ni celivanja, ni zajedničkog korišćenja bogoslužbenih predmeta.

Takođe, vernici će morati da nose maske, a od toga su izuzeta deca koja su mlađa od šest godina.

“Održavanje krštenja, venčanja i sahrana, je u principu moguće pod uslovom da se učesnici pridržavaju svih mera zaštite”, dodaje se dalje u saospstenju.

Takođe se mole vernici, koji budu došli u crkvu, da se upišu u listu prisutnih, zbog mogućnosti da se neko lice kasnije testira pozitivnim, kako bi se omogućilo brzo i efektivno otkrivanje kontakta.

Episkop austrijsko švajcarski Andrej zamolio je vernike koji se ne osećaju dobro da odmah putem SMS poruke kontaktiraju parohe i ostave podatke koje će onda oni proslediti nadležnom magistratu.

“Molimo naše drage parohijane da uzmu u obzir da su ova pravila ponašanja u hramu doneta u saradnji sa Kriznim štabom grada Beča, dakle, to nije rezultat nahođenja. Uz poštovanje ovih pravila možemo ponovo da otvorimo naše hramove”, poručio je on.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More