Avioni iz Srbije od danas mogu slobodno za Austriju!

Nis, 22. maja 2020 - Od danas ce ponovo biti uspostavljeni letovi sa aerodroma "Konstantin Veliki" u Nisu, koji je 18. marta zatvoren zbog pandemije korona virusa. Posle dva meseca na aerodrom "Konstantin Veliki" u 11.25 sletce avion kompanije Vizer iz Dortmunda, koji bi potom trebalo da poleti za taj grad u 11.55, navodi se na sajtu aerodroma. FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/bs
955

Od danas više nije zabranjeno sletanje aviona iz Srbije u Austriju.

Zabrana sletanja na austrijske aerodrome za avione iz 18 zemalja, koje su “kovid rizične”, a među kojima i Srbija, danas je istekla, čime je omogućeno ponovno uspostavljanje letova.

Zabrana je zamenjena nedavnom uredbom za ulazak u zemlju, kojom je uveden obavezujući kovid test za povatnike iz rizičnih regiona.

Od 16. jula, proširenjem liste rizičnih regiona na zemlje Zapadnog Balkana, Bugarske, Rumunije, Moldavije, Egipta, uvedena je zabrana sletanja za avione iz tih država, a već prethodno ta zabrana važila je za Veliku Britaniju, Švedsku, Portugal, Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu, Kinu i Iran.

Bečki aerodrom Švehat pozdravio je, saopštenjem, ukidanje zabrane sletanja aviona iz tih zemalja, ocenjujući da je ona štetila privredi i turizmu.

“Novom uredbom je obezbeđena najveća moguća sigurnost i sloboda putovanja”, naglašava aerodrom.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More