Ovog leta bez otadžbine i mora! Srbi iz Nemačke tužni što ne mogu kućama! (FOTO)

Foto: Tanjug/ AP Photo/Giannis Papanikos
289

Mere protiv korone u Berlinu su uglavnom popustile, pa se naš narod na Petrovdan stiskao u crkvi Vaskrsenja Hristovog, kao što je to činio i pre ovog proleća.

Foto: PrintScreen/RTS/Crkva Vaskrsenja Hristovog Berlin

Od polovine marta do polovine jula, protutnjala je korona Berlinom, i na prvi pogled reklo bi se da joj je došao kraj. Od oko 200 000 zaraženih u celoj Nemačkoj, izlečilo se preko 185000, dok se broj umrlih od korone, bliži brojci od 10000.

Mnogi naši ljudi vreme odmora provode u Patlinu i često se okupe da podele tugu što će ovog leta otadžbina ostati daleko.

O strahu od korone kažu:

“Ne bojimo se toliko, pridržavamo se mera zaštite na javnim mestima, prevozu, prodavnicama, kad moramo stavimo maske da bi kupili osnovna sredstva za preživljavanje, ko da nema straha, ne bojimo se…”

“Deca se snalaze, idu na basket, voze bicikl, igraju igrice…”

“Živim sa porodicom u Berlinu 3 godine, što znači da smo skorašnji i da imamo više nostalgije nego drugi. Ovo će biti prvo leto koje nećemo moći da provedemo u Srbiji zbog ovog stanja koje nas je zadesilo sa koronom”, kaže naš sunarodnik.

“Radim u Berlinu kao električar godinu dana. Zaradio sam za odmor, ali zbog korone ne mogu ići na odmor”…

Deci sigurno ovo nije naomiljeniji vid odmora, jer bi rado leto proveli na moru.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More