SZO: Posledice koronavirusa osećaće se decenijama

foto: Pixabay.com
70

Globalna epidemija korona virusa je katastrofa čije će posledice dugo trajati, upozorio je danas generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus.

“Ova pandemija je zdravstvena kriza koja se događa jednom u 100 godina, a čije će se posledice osećati narednih decenija”, rekao je Tedros na sastanku odbora SZO za vanredne situacije.

Iako se o virusu sada zna više, još nema odgovora na mnoga pitanja, a stanovništvo je i dalje ranjivo, rekao je Tedros, prenosi Rojters.

“Rani rezultati istraživanja antitela pokazuju istu sliku: većina svetske populacije i dalje je podložna virusu”, kazao je on.

Mnoge zemlje koje su verovale da je najgore prošlo, sada se bore sa novim žarištima, a neke koje su bile manje efikasne u prvim nedeljama pandemije, sada se suocavaju sa rastom broja slučajeva i žrtava, poručio je generalni direktor SZO.

Širom sveta korona virusom zaraženo je 17 miliona ljudi, a bolest je odnela više od 670.000 života.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More