Vapaj srpske porodice: Imamo utisak da smo više pred vratima ludnice nego pred vratima Nemačke

Razdvojeni zbog administrativnog propusta.

foto: Pixabay
390

Desetine hiljada ljudi iz Srbije i susedstva svake godine se zaposli u Nemačkoj. No tada za njihove porodice obično počinje dugo čekanje pred ambasadama, a porodice godinama žive razdvojeno.

Pad kakav nije viđen u posleratnoj istoriji zemlje: Nemačka ekonomija dotakla dno

Milica Živković i njen suprug su pre dve godine digli ruke od života u Srbiji. Suprug, koji je u zrelim godinama završio za kamiondžiju, našao je posao u bavarskom gradiću Hofu, tik uz granicu sa Češkom. Tamo je iznajmio veliki stan, dovoljan za celu porodicu – jer, uskoro je trebalo da mu se pridruže, piše Dojče vele.

Milica je za sebe i dvoje dece tražila termin u ambasadi krajem novembra 2018. godine. U međuvremenu se vratila u roditeljsku kuću, u Poružnici kod Sokobanje, da smanji troškove života. Ali danas, dvadeset meseci kasnije, još nije stigla na red u nemačkoj ambasadi u Beogradu kako bi uopšte tražila vizu za takozvano spajanje porodice.

Dojče vele ima uvid u dva lekarska atesta – u jednom psiholog iz Kliničkog centra u Nišu piše da Miličin sedmogodišnji sin pokazuje “impulsivnost, prkos i samovoljnost, a u čijoj je pozadini reakcija na odvojenost od oca i razdvojenost porodice”.

Izvor DW
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More