Grčka otvorila luke za kruzere prvi put od početka pandemije

foto:Youtube Printscreen
53

Grčka je danas otvorila šest glavnih luka za pristajanje kruzera, prvi put u ovoj turističkoj sezoni koju je veoma pogodila pandemija koronavirusa. Međutim, prvi brodovi očekuju se tek za tri sedmice. U pismu koje je uputio ministar turizma Hari Teoharis međunarodnom udruženju kruzera i glavnim operatorima za krstarenja navodi se da su luke Pirej, Rodos, Heraklion, Volos, Krf i Katakolon spremne da ponovo primaju putnike s brodova za krstarenje.

Nakon što pristanu u jednu od šest navedenih luka, kruzeri će moći da uplove i u druga mesta u Grčkoj, u skladu s lokalnim zahtevima vezanim uz pandemiju, navodi agencija ANA. Kruzeri će početi da pristaju u grčke luke od 20. avgusta, saopštio je ministar pomorskog saobraćaja Ðanis Plakiotakis.

Turizam čini četvrtinu grčke ekonomije, pa vlasti pokušavaju da ponovo ožive taj sektor, ističući da je zemlja uspela da se dobro izbori sa pandemijom. U Grčkoj, u kojoj živi 10,5 miliona stanovnika, do sada je registrovano skoro 4.500 slučajeva, a preminulo je 206 ljudi od posledica zaraze korona virusom.

Zemlja je kopnene granice otvorila u junu, a 1. jula je otvorila i aerodrome, uglavnom za letove iz Evrope.

Od 1,3 miliona putnika, prema zvaničnim podacima, registrovano je 340 pozitivnih na koronavirus.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More