Lekari upozoravaju: Izbegavajte dezinfekciona sredstva pre sunčanja posledice su opasne!

Foto: Youtube Printscreen
45

Iako je preporuka da svakodnevno koristimo što više gelova na bazi alkohola, oni zapravo mogu u dodiru sa svetlošću da postanu opasni te da izazovu pojavu opekotina i plikova.

Lekari iz Velike Britanije su upozorili ljude da ukoliko izlaze na najjače sunce, obično u popodnevnim satima, izbegavaju korišćenje dezinficijensa, piše “Telegraf”.

Umesto ovih sredstava za dezinfekciju, stručnjaci preporučuju upotrebu sapuna i vode.

“Ako ćete duže vreme provoditi na na jakom suncu, upotreba gelova za ruke na bazi alkohola mogla bi da urzokuje štetu na vašoj koži. Iako uzrok ove reakcije još nije u potpunosti shvaćen, poznato je da alkohol može pogoršati ekcem, baš kao i izlaganje suncu”, kazala je doktorka Simran Deo za Mirror.

“Ako intenzivno češete ekcem ili male plihove koji se često stvaraju nakon česte upotrebe alkoholnog gela, to može dovesti do infekcije, koja može izgledati poput opekotine, dok područje postaje crveno, vlažno i gornji sloj kože počinje da se ljušti”, opisala je simptome infekcije.

Dakle, izbegavanje dezinfekcionih sredstava na bazi alkohola je posebno važno za osobe koje već imaju dermatološke probleme.

Ukoliko ste često napolju i ne možete redovno da perete ruke možete koristiti rukavice, kažu stručnjaci.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More