Domaće turiste najviše interesuju banjska i planinska mesta

foto: Youtube Printscreen
91

U periodu januar-jun 2020. godine u Republici Srbiji boravilo je ukupno 780.785 turista, što je za 53 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Domaći turisti su u junu najviše bili zainteresovani za banjska i planinska mesta: Vrnjačku banju, Sokobanju, Zlatibor, Taru, Divčibare, Kopaonik i dr.

Prema podacima lokalnih turističkih organizacija, veliko je interesovanje domaćih turista za odmor u Srbiji, što bi trebalo da pokažu i statistički podaci za mesec jul.
Iz Turističke organizacije Srbije podsećaju da treba biti odgovoran i pridržavati se svih epidemioloških mera u cilju zaštite i sprečavanja širenja virusa kovid-19.

View this post on Instagram

📖 Kur-salon u Banji Koviljači bilo je mesto gde se nekad provodila elita i kraljevske i Titove Jugoslavije. 📖 Građen je po uzoru na bečki Kur salon, ali je za razliku od njega, gde je u početku bilo dozvoljeno samo lečenje („kura”) i korišćenje lekovite vode Kur salon” u Banji Koviljači bio od svog otvaranja predodređen za zabavu. 📖 U Kur – salonu je sniman film Emira Kusturice „Otac na službenom putu“ koji je dobio Zlatnu palmu na Kanskom festivalu. 🔽🔽🔽🔽🔽 Hvala autoru @jezdimirovic_jelena 📸👏 #kursalon#loznica #banjakoviljaca#spa#emirkusturica #otacnasluzbenomputu #turizam_srbije #wien #bec #dvorac #schloss #schlossschönbrunn #zabava #amazingplaces#kralj#serbia#istorija#historymemes #banjesrbije#versailles #loznicauživo#zlatnapalma#lekovitavoda💧🍀🌿🌲🗻#cannes #cannesfilmfestival#seeserbia#kursalonwien#prince#zapadnasrbija #istrazisrbiju

A post shared by Turizam Srbije (@turizam_srbije) on

Domaćih turista bilo je 515.164, što je za 42 odsto manje u odnosu na period januar- jun 2019. ili 66 odsto od ukupnog broja gostiju.

Inostranih gostiju bilo je 265.621, dakle 65 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, kažu iz Turističke organizacije Srbije.
U periodu januar-jun 2020. godine ostvareno je ukupno 2,536.432 noćenja, što je za 44 odsto manje u odnosu na period januar-jun 2019. godine.

View this post on Instagram

🌈

A post shared by 𝕹𝖎𝖐𝖔𝖑𝖎𝖏𝖆 𝕬𝖛𝖗𝖆𝖒𝖔𝖛𝖎𝖈✨ (@transylvanian_emperor) on

 

Iako i dalje govorimo o padu turističkog prometa, podaci za jun mesec, u odnosu na maj, ulivaju nadu. U Srbiji je u junu ove godine, u odnosu na jun 2019. godine, broj noćenja domaćih turista manji za 17odsto, što je značajno manji pad u odnosu na maj, kada je pad domaćih turista bio čak 76 odsto.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More