Jovana iz Beograda već 22 dana muku muči sa koronom, a test negativan: Sanjam dan kada toplomer neće pokazati da imam temperaturu

Foto:Pixabay.com/Ilustracija
41

Tvrdeći da je nijedan virus ne zaobilazi, nije bila iznenađena kada je usred jula dobila temperaturu 37,5.

– Živim u porodičnoj kući, ali gornji sprat je moj, tako da sam se odmah izolovala. Rezultati su stigli posle 4 dana i na moje iznenađenje bili su negativni. Neko drugi bi bio srećan, ali ne i ja jer sam u tom trenutku i dalje imala temperaturu koja se isključivo javlja posle 18 časova – kaže Jovana.Jovana ističe da joj “đavo nije dao mira”, pa se odmah javila u privatnu kliniku u kojoj su joj uradili laboratorijske analize krvi i snimili pluća. Sve je bilo u najboljem redu, a preventivno je dobila hemomicin.- Ne mogu da vam opišem ovaj čudan osećaj. Temperatura počinje svako veče posle 18 časova kada završim sa poslom koji, srećom, radim od kuće. Nekada me baš obori, a nekada osim vrelog daha ne bih ni znala da je imam. Čulo mirisa ni u jednom trenutku nisam izgubila. Jovana je potom nastavila da radi dalje analize u strahu da nije nešto drugo što izaziva temperaturu. Ipak, sve je bilo negativno.

– Kada ni posle 10 dana temperatura nije spala otišla sam da uradim još jedan test. Zamislite, opet sam bila negativna.

Promenila je i mnogo lekara tražeći pravo mišljenje, sve dok nije zakucala na prava vrata. Tada joj je infektolog rekao da je definitivno u pitanju Covid-19.

– Rekao mi je da sam pokupila jako malu količinu virusa zbog čega test ne može da detektuje koronu, ali i da imam sreće jer zaista imam najblaže simptome. Problem je samo što su uporni i što sam psihički izmučena od svega. Zaista sanjam dan kada toplomer neće pokazati da imam temperaturu – ističe.

Danas je 22. dan kako Jovana ima temperaturu, a lekar joj je rekao da ona nije izolovan slučaj, te da je imao pacijente koji su pet nedelja imali tako blage simptome.

– Iako mi je rekao da je vrlo moguće da više nisam infektivna i da se u mojoj krvi vuku “repovi” infekcije, ja se već 22 dana nalazim u kući, a moji mi ispred vrata ostavljaju potrebne namirnice. Preko dana se stvarno dobro osećam – radim, obavljam kućne aktivnosti, a uveče sam zaista malaksala i premorena. Nadam se da ovo neće trajati još dugo – zaključila je Jovana.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More