“Uvek je teško kada vidite ljude koji su bili u toj koloni, mnogi imaju rođake koji to nisu preživeli”

FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/
47

Dan sećanja na zločine nad Srbima u Hrvatskoj u Srbiji se obeležava sa velikom tugom i setom, dok je u Hrvatskoj to najveći nacionalni praznik, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Ona je na TV Pink rekla da se “Oluja” obeležava u Srbiji i Hrvatskoj na dva potpuno različita načina, te da se nalazimo u kompleksnom trenutku i da je pred Srbijom mnogo izazova.

“Danas je težak dan, sutra je takođe težak dan, sećanje na zločine nad Srbima u Hrvatskoj, obeležavanje Oluje na dva potpuno različita načina, kod nas sa velikom tugom i setom. Uvek je teško kada vidite ljude koji su bili u toj koloni, mnogi imaju rođake koji to nisu preživeli”, rekla je Brnabić.

Navela je da je sećanje na srpske žrtve u Hrvatskoj počelo da se obeležava tek kada je Aleksandar Vučić preuzeo odgovornost za državu.

“Pre toga nismo se usuđivali da obeležavamo dan sećanja na zočine nad Srbima, pa ni NATO bombardovanje valjda da ne bi povredili one koji su ns bombardovali”, rekla je Brnabić koja će večeras sa predsednikom Vučićem u Sremskoj Rači prisustvovati obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji “Oluja”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More