Intervju o kom grmi cela Amerika! Tramp pokazao da gubi kontrolu! (VIDEO)

AP Photo/Evan Vucci
70

Taman kad se činilo da je američki predsednik Donald Tramp prevazišao sebe onda kad se šepurio kako je “razvalio veoma težak kognitivni test” (zapravo test za demenciju), čitav svet je još jednom imao priliku da u intervjuu na HBO televiziji odsluša još jednu rundu izjava koje su odmah zapalile društvene mreže.

Za 40 minuta koliko je trajao intervju za Axios emitovan na televiziji HBO, Tramp je stigao da još jednom poželi sve najbolje Gilen Maksvel optuženoj za podvođenje i seksualno iskorišćavanje dece, dodao da je “njen dečko” Džefri Epstin “ili ubijen ili je izvršio samoubistvo u zatvoru”, žalio se kako mu pokojni kongresmen Džon Luis nije došao na inauguraciju iako je prvo rekao da ga nije ni poznavao, dok na kraju nije izvukao svežanj papira pred novinara sa kojim je razgovarao i mašući njima (zvuči poznato?) doslovno rekao novinaru Džonatanu Svonu da ne može da pita za podatke koji predsedniku ne idu u prilog. I da su za sve krivi guverneri, a i da Amerika ionako ima “niži broj preminulih od ostatka sveta”, prenosi “Nova.rs”.

Kako se broje umrli?

Posle Trampovih reči da je broj umrlih u SAD “niži nego u svetu”, Svon je – logično i s pravom – istakao da je to slučaj ukoliko se gleda broj umrlih u odnosu na broj obolelih, ali da Amerika definitivno jako loše stoji po broju umrlih u proporciji sa ukupnim stanovništvom.

Prvo je samo odgovorio Svonu: “Ne možete da radite to.”

A onda se ubeđivao, pokazivao tabele i grafikone na svojim papirima, tvrdeći da se broj preminulih od koronavirusa računa tako kako on kaže.

“Možete da uzmete broj slučajeva i vidite da smo poslednji, što znači da smo prvi”, jednostavno je zaključio.

To nam je što nam je

Tramp je prvo pokušao da raspravu o situaciji sa koronavirusom završi opštim mestom i rečima da je sve “pod kontrolom”, ali pošto mu baš i nije išlo za rukom i istaknuto je da na svakodnevnom nivou umire hiljade američkih građana, odgovorio je: “Umiru, to je istina. Tako je kako je.”

Na društvenim mrežama – Tviteru, prvenstveno – i dalje se polemiše o intervjuu uz uglavnom komentare da je nemoguće da je ovo Tramp i da ovo govori. Zaista, nije nešto što se očekuje od jednog američkog predsednika i zaista, bilo bi bolje da je sve bizarno režirani skeč. Ili scena iz “Spinal Tap”.

Ko beše Džon Luis?

Kada je Svon pitao Trampa kako će istorija pamtiti demokratskog kongresmena i borca za ljudska prava Džona Luisa, Tramp je odgovorio da ga nije poznavao.

“Ne znam. Stvarno ne znam. Ne znam Džona Luisa”, odgovorio je. “Odabrao je da ne dođe na moju inauguraciju. Nikada ga nisam upoznao, zapravo.”

Legendarni borac za građanska prava izjavio je 2017. da Trampa ne smatra “legitimnim predsednikom”, zato što veruje da je Rusija pokušala da mu pomogne da dobije predsedničke izbore.

Luis je bio jedan od organizatora Marša na Vašington 1963, kada je lider borbe za građanska prava Martin Luter King mlađi održao svoj čuveni govor “Imam jedan san” pred više od 200 hiljada ljudi. Kongresmen Luis dve godine kasnije je zadobio ozbiljnu povredu glave na takozvanu “Krvavu nedelju”, kada je policija brutalno napala mirne demonstrante u Selmi, u Alabami.

Nedavno je preminuo u 81. godini, a bio je drugi Afroamerički kongresmen kome je poštu odata na Kapitol hilu

Gilen i “njen dečko”

U intervjuu je još jednom poželeo sve najbolje i Gilen Maksvel koju je FBI nedavno uhapsio zbog optužbi za podvođenje i seksualno iskorišćavanje maloletnih devojčica, a na Svonovo pitanje zašto ima takav stav prema Maksvelovoj, Tramp je odgovorio da je to zbog “njenog dečka”.

“Njen prijatelj ili dečko je ili ubijen ili izvršio samoubistvo u zatvoru. Sada je ona u zatvoru. Da, želim joj dobro. Želim dobro i vama, želim dobro mnogim ljudima. Srećno. Neka dokažu da je neko kriv”, rekao je, a potom iskoristio priliku da još malo podgreje teorije zavere o smrti Džefrija Epstina sa kojim je Maksvelova bila u vezi i kome je, prema optužnici, podvodila maloletnice.

“Njen dečko je preminuo u zatvoru, a ljudi i dalje pokušavaju da shvate kako se to dogodilo. Da li je bilo samoubistvo? Da li je ubijen? I želim joj sve najbolje. Ne želim joj ništa loše.”

Podsetimo se da su Tramp i Epstin bili bliski, da je Tramp svojevremeno pričao da on i Džef dele ljubav prema lepim ženama, ali i da teorije o ubistvu Džefrija Epstina idu u prilog upravo američkom predsedniku koji insinuira da su Epstina likvidirale verovatno demokrate koje takođe trguju decom i drže ih u podrumima picerija. Tako makar ide ona druga teorija zavere koju Tramp isto baš voli.

Izvor Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More