U australijskom žarištu korone rekordan broj novoobolelih, uveden i policijski čas

(AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)
50

U australijskom žarištu korona virusa, državi Viktorija, zabeležen je najsmrtonosniji dan od početka epidemije sa 15 smrtnih slučajeva i 725 novozaraženih u poslednja 24 sata.

Prethodni rekord bio je prošle nedelje, kada su jednom danu potvrđena 723 nova slučaja i 13 umrlih, prenosi Rojters.

U Viktoriji i njenom glavnom gradu Melburnu ove nedelje je uveden policijski čas tokom noći, pooštrena su ograničenja u kretanju tokom dana i zatvorene mnoge prodavnice.

Raspoređeneno je dodatno vojno osoblje kako bi pomoglo u sprečavanju šitenja virusa, a svako ko prekrši meru izolacije suočava se sa kaznom i do 20.000 australijskih dolara (14.334 američkih dolara).

Kako navodi BBC, australijska država Kvinslend produžila je zabranu prelaska granice s Novim Južnim Velsom i Oblašću glavnog grada Kanbere, a ta mera takođe je na sanazi i kada je reč o Viktoriji.

U toj državi danas je prijavljeno 12 novih slučajeva, ali se u njenom glavnom gradu Sidneju beleži 80 novoobolelih nedeljno, što i dalje izaziva zabrinutost da bi lokalni prenos zaraze mogao da poraste.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More