Turista iz Austrije u muzeju uradio nešto skandalozno, a onda otišao kao da se ništa nije dogodilo

Foto: PixaBay
86

Austrijski turista koji je tokom fotografisanja oštetio skulpturu venecijanskog vajara Antonija Kanove u jednom muzeju u regionu Veneto identifikovan je, saopštile su italijanske vlasti.

Policija je uspela da pronađe 50-godišnjeg muškarca koji je snimljen video-nadzorom u subotu, kada je zbog fotografisanja seo i naslonio se na statuu “Paulina Borgeze” u muzeju Gipsoteka Kanovijana u Posanju.

Italijanski mediji preneli su da snimak pokazuje da je on oštetio to umetničko delo pošto je skliznuo prilikom pokušaja da ustane, a zatim otišao bez reči kao da se ništa nije dogodilo.

Nakon što je identifikovan, navodno se izjasnio da je voljan da plati odštetu, a prema navodima italijanskih medija, u incidentu su polomljeni nožni prsti na statui.

Još nije završena procena štete koja je pričinjena na statui Antonija Kanove “Paulina Borgeze kao Venera” koja je izvajana u periodu između 1804. i 1808. godine.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More