“Vidimo vas”: Policija u Nici uvodi posebne mere protiv širenja korone-zvučne kamere

Foto: PixaBay
48

Policija u Nici počeće da koristi kamere kako bi i zvučno opominjala osobe koji krše pravila uvedena radi sprečavanja širenja korona virusa.

Kako se navodi, svako ko se bude šetao Promenadom uz plažu ili nekim drugim delom grada biće zvučno opomenut preko spikerfona na kameri, prenosi briselski Politiko.

Taj grad na francuskoj Rivijeri počeo je da koristi opremu s kamerama i spikerfonima kako bi opominjao ljude da poštuju pravila.

“Neposlušni” građani biće opominjani uz povike “Pazite, vidimo vas, stiže ekipa”, rekao je zamenik gradonačelnika zadužen za bezbednost Entoni Bore.

Grad će takođe u periodu između 21 sata i 2.00 posle ponoći na svakih pola sata puštati ranije snimljene poruke na mestima gde se skupljaju ljudi da drže distancu i da ne ostavljaju smeće za sobom.

Od ponedeljka, na snazi je mera obaveznog nošenja maski napolju.

Slične mere počeli su da sprovode i drugi francuski gradovi poput Lila, Bijarica i Tuluza jer je u njima počeo da raste broj osoba zaraženih korona virusom.

Inače, Nica ima istoriju korišćenja tehnologije – to je bio prvi francuski grad koji je počeo da koristi tehnologiju prepoznavanja lica na ulicama uz pomoć oko 2.600 kamera, a u aprilu je pokušao da uz pomoć dronova opominje ljude da poštuju pravila karantina, međutim, gradsko Veće je naredilo ukidanje te odluke.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More