Vlasti u Grčkoj uvele “nedelju osvešćivanja”: Virus je tu, on se hrani na našoj nebrizi (FOTO)

Oglasio se portparol vlade.

foto: Pixabay
67

Grčka vlada objavila je “nedelju osvešćivanja” o Kovidu-19, posle porasta broja slučajeva zaraženih.

“Mi to zovemo nedeljom osvešćivanja. Pokušavamo takvo ponašanje da izazovemo među stanovništvom sa dnevnim porukama i objavama o dodatnim merama”, rekao je za televiziju Mega TV portparol vlade Stelios Pecas.

Grčka otvorila svoj prvi podvodni muzej u olupini antičkog broda

“Virus je tu, on se hrani na našoj nebrizi”, rekao je.

U zemlji je u avgustu zabeležen porast broja zaraza na nivou koji nije viđen od aprila, sa 380 novozaraženih od početka meseca.

Vlasti su “lokalizovale tri izvora” zaraze – među Grcima ili osobama sa stalnim boravkom koji redovno prelaze granicu iz balkanskih zemalja, okupljanja mladih u klubovima, venčanja i krštenja i javni transport, rekao je Pecas.

Samo 10 odsto slučajeva u Grčkoj je povezano sa dolaskom stranaca, rekao je premijer Kirijakos Micotakis na sastanku vlade.

U Grčkoj je do sada zabeleženo 209 umrlih od koronavirusa i više od 4.800 zaraženih.

Prošle nedelje ministarstvo za civilnu zaštitu objavilo je da je nošenje maske obavezno na svim zatvorenim javnim mestima i da su posete staračkim domovima i drugim institucijama gde su osetljive osobe ograničene do 15. avgusta.

Micotakis je ipak isključio uvođenje opšte izolacije posle postepenog vraćanja ekonomskih aktivnosti u maju i otvaranja granica strancima da bi se spasla turistička sezona vitalna za privredu.

foto: Pixabay
Izvor N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More