Rajaneru preti obustava letova zbog nepoštovanja mera protiv korone!

325

Italijanska Uprava za civilno vazduhoplovstvo ENAC zapretila je irskoj avio-kompaniji Rajaner obustavom odobrenja letova u zemlji zbog nepoštovanja pravila o merama zaštite određenih za vreme epidemije korona virusa.

ENAC je saopštenju naveo da je uputio “dopis Rajaneru i istovremeno informisao irske nadležne vlasti o opetovanom kršenju epidemioloških pravila u borbi protiv Kovida-19 koja su na snazi i koje je utvrdila italijanska vlada radi zaštite zdravlja putnika”.

“Ne samo da se ne poštuje obavezan razmak između putnika, već se zanemaruju i uslovi odstupanja od tog pravila”, navodi ENAC.

Italijanska uprava za vazduhoplovstvo je naglasila i da će, ako se utvrdi novo kršenje tih pravila, morati da primeni odredbe zakona o vazdušnom saobraćaju i narediti obustavu svih aktivnosti Rajanera na italijanskim aerodromima, te da zatraži od agencije da obezbedi preusmeravanje svih putnika koji već imaju karte, prenosi “Telegraf”.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More