“Kako ste ušli”?! Nigde srpskih tablica u Grčkoj ali nađe se poneki Srbin-Mohikanac, i svi se pitaju samo jedno! (VIDEO)

230

“Poslednji Srbo-Mohikanac na Halkidikiju. Realno ne verujem da sam poslednji, ali svakako među poslednjim. Nikad se do sada nije desilo da prođem kolima kroz Kaliteu i ne vidim nijedne srpske tablice, ali sve ima svoj prvi put”, napisao je jedan od malobrojnih srpskih turista koji se i dalje nalazi na letovanju u Grčkoj.

“Danas je neko na grupi zatražio savet za preporuku za letovanje u egejskoj Grčkoj. To me podseti na ono: Bato, gde je bolja jagnjetina, na Zlatiboru ili u Užicu, a odgovor je – u Čačku. Tako i ovde – gde god, samo da je Grčka. Što se mene tiče, ova egejska je ona prava Grčka”.

Kako kaže, najtužnija je slika kad najveća grupa hotela na Halkidikiju zvrji prazna, prenosi “Blic”.

“Strašna je šetnja kroz avetinjski prazan kompleks G Hotela u blizini Kalitee na Kasandri (Palini Beach, Athos Palace i Teophano Imperial Palace)”.

Da naših turista, malobrojnih, i dalje ima i u drugim delovima Grčke svedoče snimci sa Santorinija.

Inače, kako javljaju naši turistički radnici sa Halkidikija, Grčka nije uopšte toliko prazna koliko se priča.

“Nikiti je pun turista. Verovatno najposećeniji na Sitoniji u ovom trenutku. Grci čine 99% posetilaca. Tu i tamo se čuje rumunski jezik ili bugarski, ali zaista retko. Grci su kao i naši ove godine odlučili da odmor provedu u svojoj zemlji. Poseban podsticaj im je dala i grčka država koja im preko specijalnog programa omogućava da plate samo 50% cene smeštaja, a 50% pokriva država. Takođe, avgust je mesec kolektivnih odmora u Grčkoj pa se svakako očekuje još dosta grčkih turista. Tasos je slabije posećen u odnosu na Halkidiki, ali nije prazan”, napisali su na Fejsbuk grupi Nikana gr.

A glavno pitanje na društvenim mrežama svima koji su “okačili” fotke ili snimke sa grčkih plaža glasi: Kako ste ušli?

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More