Hrvatska: U piće ubacivali antipsihotik, dve osobe preminule, slučaj razrešen posle godinu dana

Foto: PixaBay
37

Karlovačka policija uspela je da razreši godinu dana star zločin.

Nevenčani supružnici su antipsihoticima koje su tajno ubacili u piće otrovali tri osobe u jednom kafiću u mestu Plaški. Dve osobe su preminule, a jedan muškarac je preživeo zahvaljujući brzoj intervenciji lekara, prenosi portal index.hr.

Policija je saopštila da su 60-godišnjak i 32-godišnjakinja od 26. februara do 28. aprila prošle godine počinili dva krivična dela teškog ubistva na štetu 81-godišnjaka i 51-godišnjaka na području opštine Plaški, tako što su iskoristili njihovu nepažnju za vreme boravka u ugostiteljskom objektu i u alkoholno piće im ubacili supstancu klozapin – antipsihotik, usled čega je došlo do smrti.

Osumnjičeni su počinili i krivično delo teško ubijstvo u pokušaju na štetu 61-godišnjaka, na identičan način, ali je pravovremenom intervencijom lekara izbegnut smrtni ishod.

Osumnjičeni su otkriveni nakon što je policija naredila ekshumaciju i obdukciju osoba koje su preminule pod čudnim okolnostima.

60-godišnjak je uhapšen u četvrtak, a njegova partnerka je zbog drugih krivičnih dela već bila u zatvoru.

“Osumnjičeni muškarac je bio korisnik tih lekova i bio je upoznat sa mogućnošću da bi alkohol i lek mogao izazvati smrt”, rekao je za RTL načelnik karlovačke Darko Bratić.

Motiv ubistava nije poznat, a policija smatra da bi motiv trebalo da bude utvrđen psihijatrijskim veštačenjem osumnjičenih.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More