Beč: Čuveni “Koncert letnje noći”, koji poseti više hiljada ljudi, ove godine u drugačijem izdanju

Foto: Pixabay/ Ymon
124

Čuveni “Koncert letnje noći” (Sommernachtskonzert), koji se svake godine održava u parku dvorca Šenbrun u Beču, ove godine će morati da bude izveden u drugačijem izdanju. To je tradicionalni koncert orkestra Bečke filharmonije na otvorenom koji je besplatan za publiku i svake godine ga poseti više hiljada ljudi, piše dijaspora.tv.

Međutim, zbog trenutne situacije sa korona virusom “Koncert letnje noći” odložen za 18. septembar 2020. godine, a najveća promena je što će se održati bez prisustva velikog broja publike.

“Mali broj pozivnica” je dodeljen onima koji su omogućili da se koncert uopšte održi u ovo teško vreme, saopšteno je iz Bečke filharmonije. Na dan održavanja koncerta park dvorca Šenbrun biće zatvoren od 18:00 sati tog dana, a neka područja biće zatvorena i ranije.

Kao i uvek, “Koncert letnje noći” 2020. godine gledaovi mogu da prate posredstvom direktnog prenosa na TV-u ili u live streamu.”

Dirigent je Valeri Gergiev, solista je Jonas Kaufmann koji će izvoditi arije Julesa Maseneta, Emeriha Kalmana i Giacoma Pucinija.

“Ovogodišnji program posvećen je odabranim delima iz koncerta, filmova, baleta, opere i opereta, a moto je LJUBAV”, piše na stranici Bečke filharmonije.

“Izvođenjem koncerta, Bečka filharmonija želi da pošalje pozitivan signal, uprkos svim izazovnim okolnostima koji je doneo korona virus”, naglasili su u saopštenju.

Svojim besplatnim koncertom Bečki filharmoničari žele da približe klasičnu muziku što većem broju ljudi, što i uspevaju već dugi niz godina, jer koncert svake godine privuče preko 100.000 gledalaca, ali i mnogobrojnu publiku pored malih ekrana.

Izvor dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More