Predrag Kon o smrti Majkla Odža: Posle svake infekcije kovidom potrebno je vreme za oporavak

foto: Youtube Printscreen
38

Iz dana u dan se registruje smanjenje sumnji na kovid-19 u Beogradu, ali to smanjenje ide sporije nego što bi se to očekivalo.

Ovo je izjavio epidemiuolog Predrag Kon koji je naveo i da je situacija i dalje nesigurna.

Virus je, dakle i dalje sa nama, ovi brojevi su još visoki, a situacija je i dalje nesigurna”, istakao je dr Predrag Kon.

ODLAZAK LEGENDE! Dobroćudni džin Crvene zvezde Majkl Odžo obožavao je Srbiju i pevao srpske pesme (VIDEO)

– Ja sam epidemiolog, pitanje pobuđuje razmišljanje o tome i povezivanja, ali bez dokaza. Dokaz za tako nešto na osnovu pojedinačnog slučaja ne postoji. Kliničari će bolje odgovarati na ovakva pitanja s obzirom na infomacije koje smo od njih dobijali. Posle svake infekcije kovid potrebano je dati vreme za rekonvalescenciju, nemam adekvatne podatke za to. Ono što znam jeste da je to bio iznenadni srčani udar, to znam iz medija – rekao je dr Kon.

Jedno pitanje se odnosilo na početak školske godine.

– Ono što mogu da kažem je da je dosta toga prodiskutovano, praktično smo skoro sve već rešili, ali postoje određena tehnička pitanja za mogućnosti nekih škola. Ono što roditelji treba da znaju, samo zdravo dete može da ide u školu. Biće potrebno da roditelji svakog jutra izmere detetu temperaturu, biće potrebno da razgovaraju sa decom… Napraviće se tako da deci bude sve jasno. U mlađim razredima, deca do četvrtog ili petog, biće u školama, a za ostale će biti kombinovano. Drugačije za starije osnovce, drugačije za srednjoškolce. Sve će se znati u utorak.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More