Bil Gejts otkriva kada će biti kraj pandemije korona virusa

foto:Youtube Printscreen
81

Suosnivač Majkrosofta Bil Gejts procenjuje da će pandemija koronavirusa za „bogati svet“ biti završena do kraja 2021. godine, ali da će za ostalima biti potrebno više vremena za oporavak.

„Inovacije u dijagnostici, terapijama i vakcinama su impresivne. Zbog toga smatram da u bogatom svetu možemo okončati pandemiju do kraja 2021. godine, a za ostatak sveta do kraja 2022. godine“, izjavio je Gejts, prenosi američki sajt CNET.

Gejts finansira medicinsko istraživanje i programe za vakcine putem svoje „Fondacije Bil end Melinda Gejts“.

Svestan je da je pandemija sve zemlje sveta vratila nekoliko godina unazad kada je reč o ekonomskom rastu, borbi protiv HIV-a, malarije.

Gejts je kritikovao američki sistem testiranja na korona virus, kao i način na koji se američki predsednik Donald Tramp i njegova administracija nose sa situacijom.

Otvoreno je rekao da je visok broj slučajeva korona virusa u SAD rezultat nedovoljnog testiranja i praćenja kontakata, kao i nenošenja zaštitnih maski.

Gejts vjeruje da će vakcina biti razvijena, ali da će zbog različitih problema, uključujući proizvodnju, moći da pomogne samo bogatijim zemljama.

Izvor CNET
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More