U Americi započela kampanja „Srbi za Trampa 2020“

(AP Photo/Susan Walsh)
550

Kako nam je javio gospodin Miroslav Majkl Đorđević, najveći srpski lobista u SAD, upravo je danas u Americi započela srpska kampanja pod nazivom „Srbi za Trampa 2020“.

“Njen cilj je da mobiliše oko milion Amerikanaca srpskog porekla širom Sjedinjenih Država, da se pridruže organizovanom naporu i pomognu ponovni izbor predsednika Donalda J. Trampa. Kampanju su osnovale dr Olga Olgica Ravasi i gospođa Pamela Latković Collins u cilju promovisanja građanskog i političkog angažmana srpskog rasejanja u Sjedinjenim Državama, posebno u toku ovog vrlo trusnog i nepredvidivog perioda za Ameriku” – javio nam je Miroslav Đorđević.

Dr Olgica Ravasi je rođena Beograđanka. Učila je balet u školi “Lujo Davičo” kada je sa porodicom emigrirala u SAD. Njen otac Milorad Ravasi je vlasnik Srpskog radija u Čikagu na kome je radila kao reporter i urednik. Studirala je političke nauke i diplomatiju na univerzitetima Valden, Depaul i Kolimbija u Čikagu.

Olga Ravasi u američkoj administraciji, foto: Privatna arhiva

Doktorirala je na temi “Američka spoljna politika na Balkanu”. Bavila se produkcijskim poslovima i glumom u državi Ilinois. Profesor je političkih nauka i specijalni savetnik za Balkan u kabinetu Generalnog sekretara InterPort Policije, i član upravnog odbora Crime Stoppers Global S, organizacije koja se bavi terorizmom i transnacionalnim kriminalom.

Olga Ravasi pripada najvišem intelektualnom, akademskom establišmentu srpske dijaspore i američke sfere bezbednosti. Simpatizer je Republikanske stranke i aktivista srpskih organizacija u SAD. Radi na jačanju saradnje dijaspore i matice.

O odnosu matice i rasejanja kaže: “Odnos je isuviše površan, nepoverljiv, nema koordinaciju i institucionalnu organizaciju koja mora da potekne iz matice. Sa druge strane dijaspora nija kohezivna i dovoljno organizovana da bi sa određenom kritičnom masom i konkretnima kanalisanjem definisanih nacionalnih interesa bila uticajna. A snaga rasejanja uptavo treba biti upotrebljena da ona bude uticajna u zemljama u kojima je najbrojnija, i u zemljama koje su Srbiji od vitalnog značaja za promociju i afirmisanje nacionalnih interesa”.

Njena koleginica Pamela Latković Collins je, takođe, poreklom Beograđanka, koja obožava Bitlse i Srbe.

“U prvoj nedelji lansiranja kampanja “Srbi za Trampa 2020”, dobila je prvu službenu podršku Dena Severson-a, penzionisanog komandanta mornarice i “Top Gun” pilota, koji se kandiduje za Kongres 19tom okrugu na Floridi. Severson, odlučni saveznik predsednika Trampa je podržao kampanju Srbi za Trampa, rekavši da nema sumnje da se suočavamo sa velikim pritiskom i kretanju Demokrata prema komunizmu. Srpski Amerikanci razumeju koliko destruktivan komunizam može biti i apsolutno je divno videti ih kako se udružuju kako bi sprečili da radikalna levica uspostavi nešto tako opasno u našoj zemlji“ – citirala je Olga Ravasi ovog Trampovog saveznika

Ravasi i Kolins dalje dodaju da je „Demokratska, močvarna duboka država decenijama demonizovala i zlostavljala Srbe u SAD i u otadžbini, a taj se trend nastavlja i danas kroz pop kulturu i medije. Bivši potpredsednik Joe Biden predstavlja istu močvarnu baštinu iz devedesetih godina prošlog veka, zbog čega je za nas Srbe kritičan anganžman i pomoć u ponovnom izboru predsednika Donalda J. Trampa.

Aktuelni američki predsednik je upoznao Srbe kao biznismen u Čikagu i Njujorku. Neki naši ljudi tvrde da je Tramp srpskog porekla, i da su se njegov evropski preci prezivali Šop. Za američke Srbe je, međutim, važnije da ih predsednik SAD razlikuje od drugih etničkih grupa naroda u ovom zemlji sa pedeset saveznih država. Tramp je u dva navrata izjavio da su “Srbi dobar i velioki narod” i da je “sramota šta smo uradili Srbima”.

Za američke Srbe interese je, kao i za državu Srbiju, da na izborima u novembru, pobedi republikanac Donalda Tramp, koji ne vodi antisrpsku spoljnu politiku, a ne demokrata Džo Bajden, koji vodi agresivnu antisrpsku politiku.

U SAD nezvanično živi oko milion Srba, a zvanično četiri puta manje. Većina njih su decenijama skloni da glasaju za kandidate Republikanske klase. i sam Miroslav Đorđević je, davno, na primer, bio omladinski kadar republikanaca u Kaliforniji. Sam Đorđević o ovoj kampanji kaže:

“Pa, konačno, da se američki Srbi organizuju da pravilno učestvuju u demokratiji i politici, kao i na američki način iskažu i pokažu napredovanje u svojim stavovima”.

Dr Olga Ravasi i Pamela Latković Kolins da američki Srbi treba kao njih dve da otvoreno podrže Donalda Trampa za predsednika SAD.

„Počastvovani smo Denovom podrškom i čast nam je da udružimo snage u borbi protiv opasnosti sa kojima se naša velika država suočava, a koje prete da će uništiti samu srž Amerike koju smo svi ponosno zajedno izgradili. Dena Seversona smo proglasili za počasnog Srbina. Podržavamo predsednika Donalda J. Trampa zato što se nacija suočava sa egzistencijalnom krizom i u vreme velike nestabilnosti potreban je kontinuitet snažnog vodjstva predsednika Trampa, poverenje u vremenu teških odluka, i preka potreba za zakonom i redom“, rekle su dr. Ravasi i gospođa Kolins.

One planiraju da sto dana pre američkih predsedničkih izbora, u okviru kampanje “Srbi za Trampa 2020” , izgrade glasačku mrežu kao snažnu bazu pristalica Donalda Trampa u svakoj ključnoj saveznoj državi, što je vrlo bitno za ponovni izbor trampa za predsednika SAD.

Američki Srbi mogu da se jave dr Olgi Ravasi na sledeći kontakt. “Serbs for Trump 2020.” Dr. Olga Ravasi, chairwoman, Re-election Committee, imejl: serbsfortrump2020@gmail.com.

Marko Lopušina

Izvor Našiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More