Šta kažu u nemačkim kompanijama: Do kada očekuju da će trajati ograničenja, i u kojim delatnostima

Pixabay
94

Nemačke kompanije očekuju da će mere ograničenja u javnom životu, uvedene zbog epidemije korona virusa, biti nastavljene još osam i po meseci, pokazuje anketa instituta IFO sprovedena u julu.

Pružaoci usluga predviđaju da će ograničenja trajati još 8,9 meseci, trgovci očekuju nastavak restrikicja još 8,6 meseci, građevinci 8,2 meseca, a proizvođači 7,8 meseci, navodi IFO u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Najpesimističnije su procene kompanija iz sektora rekreacije, koje strahuju da bi period primene mera ograničenja mogao da bude još duži – čak 13 meseci.

Ispitanici iz sfere umetničkih delatnosti, kao i restorani i pružaoci usluga keteringa očekuju da će mere trajati još 11 meseci, a sektor obrazovanja i raznih kurseva u proseku predviđa 10 meseci.

Nemačka preduzeća koja se bave pružanjem usluga smeštaja prognoziraju da će ograničenja biti na snazi još oko 9,3 meseca, a sektor skladištenja tipuje 8,3 meseca. U delatnosti poštanskih i kurirskih usluge su znatno optimističniji, nadaju se normalizaciji javnog života u proseku za 6,6 meseci.

Proizvođači kože, kožne galanterije i obuće procenjuju da će mere trajati još 11,2 meseca, u industriji odeće predviđaju dodatnih 9,3 meseca, a proizvođači tekstila devet meseci.

U hemijskoj industriji su anketirani u proseku procenili da će ograničenja potrajati još 8,2 meseca, u mašinskoj 7,9 meseci, a proizvođači pića se nadaju kraćem periodu od 6,4 meseca. Trgovci na veliko očekuju da će mere biti na snazi još 8,4 meseca, a trgovci na malo 8,8 meseci.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More