Italijanski mediji o zarazi koronom: Najveći problem zemlje Zapadnog Balkana!

(AP Photo/Riccardo De Luca)
127

Italija je “opkoljena” državama koje beleže rast broja slučajeva pozitivnih na kovid-19, poput Francuske, Španije i balkanskih zemalja, navodi italijanski list Korijere dela sera.

Zemlje koje smatraju da su u boljoj situaciji kao što su Norveška, Finska, Grčka, Portugalija i, za sada Italija, strahuju od “uvoza” slučajeva iz država u kojima se širi zaraza poput Francuske i Španije, ali i u Belgiji i Luksemburgu, a posebno u Hrvatskoj, navedeno je u članku, prenosi “Telegraf”.

Na severu Italije su izbila nova žarišta virusa kovid-19 po povratku tinejdžera iz Hrvatske, gde su bili na maturskoj ekskurziji.

Kako je navedeno, epidemiološka kriva naglo raste širom Balkana i broj zaraženih na 100.000 stanovnika u poslednje dve nedelje u Srbiji je 65,9, u Crnoj Gori 163, u Bosni i Hercegovini 130, u Severnoj Makedoniji 88, u Bugarskoj 43, a u Rumuniji 93,9.

List dodaje da su “vrata zatvorena” za dolaske iz Srbije i Crne Gore koje nisu članice EU, a ulazak na teritoriju Italije iz Rumunije i Bugarske dozvoljen je uz obavezu dvonedeljnog karantina.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More