“Ko sam ja da mu delim lekcije”?! Vavrinka o Novaku i koroni u tenisu!

125

Osvajač tri Grend slem turnira smatra da u situaciji sa korona virusom nije uopšte jednostavno organizovati tako komplikovane događaje sa mnogo aktera, čak i kad nema publike.

“Tenis će biti poslednji sport koji će se vratiti u normalu”, veruje Vavrinka nedugo nakon što se WTA tur vratio turnirom u Palermu i dok se čeka da se slično desi i sa ATP turom sredinom ovog meseca u Americi, prenosi “Telegraf”.

Profesionalnog tenisa je bilo malo u poslednjih pet meseci i tamo gde ga je bilo, nije bilo takmičenja. Jedan od izazova organizacije video se i na Adria Tour-u u Beogradu, na koji se Vavrinka posebno osvrnuo.

Podsetimo, Adria Tour je porodica Đoković organizovala kao humanitarni i egzibicioni turnir koji je uspešno završen u Beogradu, ali onda otkazan pred finale u Zadru jer je Bugarin Grigor Dimitrov objavio da je zaražen korona virusom.

“Novak je samo pratio direktive zdravstvenih autoriteta u zemljama u kojima je trebalo da bude turnir. Ali kao svetski broj 1, on ima veću odgovornost nego bilo koji drugi igrač. Trebalo je dabude malo pažljiviji, ali nije na meni da mu delim lekcije”, objasnio je Vavrinka.

On je u petak objavio i da neće igrati na turnirima u Sjedinjenim Američkim Državama, te da pod ovim uslovima ne želi ni na US Open.

“Postoji ozbiljan zdravstveni problem, posebno u Njujorku, a i raspored turnira koji slede posle Njujorka je težak”, rekao je tada Vavrinka za švajcarsku televiziju.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More