Pogledajte: Oaza usred gradske vreve u Beču, tu su bazen, ležaljke, “autobus hotel”… (FOTO)

Foto: © artvan - kurt van der vloedt
441

Projekat pod nazivom „Gürtelfrische WEST“ u Beču pretvorio je deo kolovoza u blizini zapadne železničke stanice u prostor za opuštanje sa zelenim površinama, bazenom, ležaljkama, kulturnim programom, radionicama i drugim ponudama. U pitanju je eksperimentalni projekat alternativnog uređenja javnog gradskog prostora koji će Bečlijama biti na raspolaganju do 30. avgusta 2020. godine.

Ozelenjavanje kolovoza ima za cilj da utiče na smanjenje vrućine, a istovremeno nudi prostor za opuštanje u ležaljkama. Drvena bina koja je postavljena koristiće se uveče za plesne nastupe, koncerte, čitanja, a danju za piknike. Hrana može da se donosi i slobodno konzumira, a u kompleksu je postavljen kiosk koji nudi sve informacije o projektu kao i piće i hranu.

Foto: ©Angelika Cech

Glavna atrakcija je svakako bazen dužine 9, širine 4 i dubine 1,4 metra koji gostima nudi priliku da se rashlade u vrelim avgustovskim danima. Kabine za presvlačenje, toaleti i tuševi stoje posetiocima na raspolaganju. Bazen je otvoren svakog dana od 10 do 22 sata.

Karin Harater sa Tehnološkog univerziteta u Beču realizovala je zajedno sa umetnicima, arhitektama i naučnicima projekat „Treba mi mesta“. Autobus gradskog saobraćajnog preduzeća u Beču je pretvoren u prostor za održavanje različitih radionica na temu grada i prostora. Takođe postoji mogućnost da se provede jedna noć u tzv. „autobus hotelu“.

Foto: © IBP Team

Projekat je realizovan u saradnji između 7. i 15. bečkog becirka, institucije Umetnost u javnom prostoru i Agencije za mobilnost grada Beča.

Ulaz je slobodan za sve posetioce.

Izvor Našiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More