Organizacija “SPOJI” iz Insbruka uspešno prikupila pomoć za porodice na Kosovu i Metohiji! (FOTO)

Foto: SPOJI/Porodica Simić iz Vrbovca
61

Organizacija “SPOJI” iz Insbruka uspešno je prikupila 10.500 evra za pomoć najugroženijim porodicama na Kosovu i Metohiji i to pre predviđenog roka. Već godinama ova organizacija koja ima humanitarni karakter pomaže naš narod.

Saopštenje organizacije “SPOJI” prenosimo u celosti:

“Sakupljanje humanitarnih donacija za 20. humanitarnu akciju SPOJI-a za ugrožene porodice na Kosovu i Metohiji, koje je pokrenuto 28. juna 2020. godine na Vidovdan, uspešno je okončano za samo mesec dana iako je cilj za potrebnih 10.500 evra bio 31. jul 2020.

Foto; SPOJI

Prvobitno je bilo planirano da se u okviru ove akcije pomogne 7 porodica i Narodna kuhinja, ali je za samo mesec dana sakupljeno i više od toga, tako da će na kraju biti pomognuto i porodici Đošić, kojoj su vuci zaklali 23 ovaca, dok ćemo Narodnoj kuhinji u Prekovcu moći da pomognemo u malo većem obimu.

Ukupno je uz učešće preko 163 donatora, a bilo ih je daleko više jer je bilo i manjih akcija sakupljanja od strane parohija SPC u Inzbruku i Kufštajnu, bilo je donacija preko naših donatorskih kutija, itd. sakupljeno tačno 11.488,35 evra.

Pridružite se! Organizacija “SPOJI” iz Insbruka pomaže porodice sa Kosova i Metohije! (FOTO)

Od tog novca kupićemo, kao i na početku sakupljanja i najavljeno sledeću pomoć, dok će jedan manji deo sredstava biti iskorišćen za pokrivanje troškova provizija uplate donacija na račune Manastira Visoki Dečani i Dobrotvorne organizacije „Majka devet Jugovića“ na Kosovu i Metohiji, koji nam i ove godine pomažu u organizaciji i isporuci pomoći, ali i za putne troškove za „kontrolnu“ posetu koju ćemo obaviti za par meseci:

– Đurići (Osojane, Metohija) – Građevinski materijal za štalu: 1.500 evra

– Čukarići (Velika Hoča, Metohija) – Veš-mašina, električni šporet, evtl. šporet na drva i nameštaj: 1.000 evra

– Micići (V. Hoča, Metohija) – Pećni sistem grejanja: 1.250 evra

– Dubići (Osojan, Metohija) – Plac za kuću: 2.000 evra

– Đošići (Tučep, Metohija) – 5h ovaca: 750 evra

– Stojanovići (Novo Naselje, Kosovo) – PVC stolarija: 1.000 evra

– Stojkovići (Kusce, Kosovo) – Kompletno novo kupatilo: 1.500 evra

– Simići (Vrbovac, Kosovo) – Građevinski materijal za kuću: 1.000 eura

– Namirnice za Narodnu kuhinju (Prekovac, Kosovo): 1.240 evra

> UKUPNA VREDNOST POMOĆI: 11.240,00 evra

Zbog trenutne situacija u vezi s korona-virusom ovaj put nećemo moći lično da isporučimo pomoć porodicama. U nabavci i isporuci pomoći će nam naši prijatelji iz „Majke devet Jugovića“ i pomoćnici bratije manastira Visoki Dečani. Oni će nam po isporuci pomoći poslati slike i račune, te ćemo objaviti izveštaj o isporučenoj pomoći, kao u slučaju da smo lično bili na terenu.

To nas s jedne strane rastužuje, jer nam svima nedostaje KosMet, lični susret sa porodicama i obilazak naših svetinja, ali s druge strane nismo želeli da čekamo na dalji rasplet situacije u vezi s virusom kako bi porodice što pre moguće dobile neophodnu pomoć, a ujedno tako otpada i jedan deo putnih troškova.

Nadamo se da ćemo za nekoliko meseci, kada se situacija smiri, moći da posetimo porodice u takozvanoj „kontrolnoj“ poseti, kojom još jednom posećujemo porodice kako bismo se uverili da li je donirana pomoć svrsishodno i upotrebljena.

Foto: SPOJI

Za tu namenu, kao i za već spomenute troškove provizije prebacivanja sredstava troškovi ove akcije će iznositi:

– Putni troškovi: 180,00 evra

– Bankovne provizije: 68,35 evra

Time je ukupna vrednost ove humanitarne akcije, koja nam je 20. po redu na Kosovu i Metohiji, a treća po visini vrednosti – 11.488,35 evra.

Donacije su stizale sa svih strana sveta, a kako bi što više ljudi saznalo za akciju bila je potrebna podrška sa raznih strana. Od velikog značaja je bila podrška u smislu promovisanja i širenja akcije, na čemu zahvaljujemo brojnim sportistima, glumcima, umetnicima, i medijima od kojih su mnogi uputili i video-podrške, dok su drugi preko društvenih mreža širili informaciju o sakupljanju sredstava za porodice na Kosovu i Metohiji:

– Ivan Kukolj Kuki, pevač narodne muzike

– Jasna Đurović, dugogodišnja voditeljka emisije Eksploziv na TV Prvoj

– Vladimir Janković, pomoćni trener FK Crvena Zvezda za vreme Vladana Milojevića

– Viktor Savić, glumac i jedan od osnivača Teatra na brdu

– Ognjen Koroman, nekadašnji reprezentativac SCG i Srbije, kao i jedan od najboljih igrača FK Crvena Zvezda

– Vesna Stanković, dramska i filmska glumica

– Tadija Dragićević, nekadašnji kapiten KK Crvena Zvezda i član Albe iz Berlina, koji je draftovan od strane Juta Džeza u NBA

– Milan Grahovac, osvajač zlatne medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama malih ljudi

– Stefan Popović, sportski komentator FK Melburn Viktori, glumac i voditelj Beovizije 2020, iz Australije

– Talib Vajz, nekadašnji reprezentativac SAD u američkom fudbalu i prvak Evrope sa Rejdersima iz Inzbruka i Adlersima iz Berlina, i sadašnji selektor Španije

– Kosovski Božuri, muzički ansambl

– Dimitrije Nišavić, mladi i perspektivni sportski novinar, kao i autor i voditelj emisije „DNTV autogram“ na Instagramu

– Ivan Gvozdenović, nekadašnji prvotimac FK Crvena Zvezda, FK Briž i drugih evropskih klubova

– Milan Stojanović, fudbaler FK Okžetpes u prvoj ligi Kazahstana

– Marjan Marković, nekadašnji kapiten FK Crvena Zvezda i prvotimac Dinama iz Kijeva, drugih evropskih klubova, kao i reprezentativac Srbije

– FK Partizan

– THC la Familija

– Feđa Dimović, Beogradski sindikat

– Lortus medija, Petrovac na Mlavi

– RTV Mlava, Petrovac na Mlavi

– RTV Braničevo

– Frankfurtske Vesti

– Radio-televizija Srbije, RTS

– TV Hram

– Portal Naši u svetu

– Portal Rasejanje.info

– Jelena Puzić, dramska i filmska glumica

– Srpsko kulturno udruženje Sloga Upsala, Švedska

– Bavarsko-srpski akademski forum, Minhen

– Eparhija zvorničko-tuzlanska

– Delije Milvoki i Ontarijo

– Naš način bend, Pančevo

– Nikola Popović, predsednik Udruženja studenata Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

– Željko Stanojlović Keša, Petrovac na Mlavi

– Luča, muzički ansambl

Foto: SPOJI

Posebno zahvaljujemo našim prijateljima iz Invenies trening centra u Petrovcu na Mlavi uz čiju podršku smo pokrenuli sportsku akciju podrške za ovu humanitarnu akciju. U toj akciji su preduzeća i pojedinci imali mogućnost da doniraju ponavljanja vežbi po najmanjoj i simboličnoj vrednosti od 1244 ili 1389 dinara. Jedno ponavljanje je vredelo 1 dinar, a na kraju je donirano 56.435 ponavljanja, koja je trebalo i odraditi do 31. jula. U tome smo takođe uspeli uz podršku vežbača širom sveta, koji su snimke svojih vežbi objavljivali na Instagramu. Najveći doprinos uspehu su imali sigurno članovi Inveniesa, koji su 31. jula uspeli da stigno čak do 56.842 ponavljanja vežbi, što zbači da je i u ovom slučaju premašen cilj.

Foto: SPOJI

Prva faza u okviru ove humanitarne akcije je završena uspešnim sakupljanjem sredstava za kupovinu pomoći za 8 porodica i Narodnu kuhinju. Sledi uplata sredstava na račune manastira Visoki Dečani i Dobrotvorne organizacije Eparhije raško-prizrenske „Majke devet Jugovića“ kako bi potrebnu pomoć kupili i isporučili porodicama narednih nedelja o čemu ćemo Vas izvestiti izveštajem sa slikama i računima.

Foto: SPOJI

Hvala Vam još jednom svima u ime porodica sa Kosova i Metohije! Ujedno Vas pozivamo da postanete naši stalni donatori na mesečnom ili godišnjem nivou. Humanitarna organizacija SPOJI sakuplja dobrovoljne donacije tokom cele godine za pomoć ugroženim višedetnim porodicama na Balkanu, kao i bolesnoj deci u Tirolu. Da bismo postigli redovnost i mogli bolje da planiramo i umnožavamo naše humanitarne akcije bila bi nam potrebna Vaša redovna podrška.

SPOJENI SMO JAČI”, poručuju iz organizacije!

Izvor SPOJI Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More