Mnogi se tek spremaju da odu! Njujork OPUSTEO, grad napušta sve veći broj ljudi!

Foto: PrintScreen/YouTube
432

Ulice Njujorka mnogi pamte po njegovim žutim taksijima. Ipak, ovih dana obeležje grada su vozila druge vrste: kamioni za selidbu.

Prema istraživanju, samo od marta do maja taj je grad napustilo 420.000 Njujorčana. Za grad s više od osam miliona stanovnika se to ne čini mnogo, ali: na jugu Menhetna je oko pet odsto stanova prazno, u skupim četvrtima je prazno već skoro pola stanova, piše Seebiz, prenosi “Blic”.

Mnogi bogataši koji su živeli na Aper Ist Sajdu ili u Sohou preselili su na “obalu milijardera”, u Hemptons na samom vrhu poluostrva koje iz Njujorka seže u Atlantik.

“Živiš u gradu jer želiš da budeš u gradu. Ali kad sve bude zatvoreno i nestane, čitava kultura života, restorani, parkovi… Onda je veoma teško”, kaže Alison Bernstajn.

Ona je posrednica za prodaju nekretnina i kaže da nikada nije imala toliko posla.

“Naš posao cveta! U poređenju s prošlom godinom i od izbijanja pandemije imamo 350 odsto više zahteva.”

Ali dok su ljudi pre želeli da nađu svoje mesto u Njujorku, sad je obratno: žele da odu.

Ne samo zbog prinudnog mrtvila: Njujork je uvek bio skup grad, a zbog korone mnogi više ne mogu da priušte život u gradu. Studenti, umetnici i zaposlenici u gastronomiji… Puno njih je preko noći ostalo bez posla. A mnogi se tek spremaju da odu.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More