Nemački cirkus “Kron” ne radi, a posao im cveta! Redovi su predugački, a kada čujete šta prodaju IZNENADIĆETE SE! (VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube
45

Krotitelj lavova našao je neobičan način da spase svoj “Kron” cirkus od finansijske propasti izazvanom pandemijom korona virusa i to prodajom – lavljeg izmeta.

Nemački cirkus “Kron“ ima 26 lavova i tigrova i našao je neobičan izvor prihoda zahvaljujući Martinu Lejsiu koji brine o ovim velikim mačkama, prenosi “Blic”.

Lejsi je Rojtersu rekao da nije imao pojma da njihov izmet ima bilo kakve korisne sastojke koje bi bilo kome mogle biti od koristi. Međutim, već duži niz godina ljudi su dolazili i tražili da im sakupi malo lavljeg izmeta. Kada ih je pitao zašto im to treba, tvrdili su da njegov miris odvraća mačke da ne rovare po bašti.

“Onda je i vlasnik lokalne garaže kupio od nas izvesnu količinu jer je otkrio da izmet sprečava druge životinje da ulaze i žvaću kablove.Tako smo do sada prodali 2.000 teglica. Uvek kažem kupcima, ako imaju nezgodne susede, neka pospu malo po dvorištu, to će ih sigurno oterati”, našalio se Lejsi.

U cirkusu nisu morali da strahuju da li će imati dovoljno robe da zadovolje potrebe tržišta, ali ih je iznenadilo kako je prodaja dobro krenula.

“Možda ćemo morati da počnemo da pravimo liste čekanja, ali za sada imamo dovoljno zaliha za prodaju”, rekao je on.

Teglica ovog smeđeg “zlata” prodaje se za pet evra i to u neobičnom kiosku u obliku “kake”, a deo sredstava je namenjen i dobrotvornoj organizaciji koja brine o poboljšanju uslova životinja koje borave u zatočeništvu.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More