Na auto-putu kojim se u Nemačku dolazi sa Balkana najviše pozitivnih na koronavirus

(AP Photo/Michael Probst)
266

Na stanicama za testiranje na nemačkim auto-putevima najveći procenat zaraženih kovidom 19 ustanovljen je na odmorištu auto-puta A3. Njime u Nemačku uglavnom stižu putnici iz regiona Zapadnog Balkana.

Otprilike 2,4 odsto testova u Centru za testiranje na odmorištu auto-puta A3 Donautal-Ost (Dunavska kotlina Istok) je pozitivno. To su u utorak (11.8.) saopštili nemačko Ministarstvo zdravstva i Zemaljski zavod za zdravlje i bezbednost životnih namirnica, piše “DW”.

Otkako je otvoren Centar za testiranje 16.856 putnika je dozvolilo da im se uzme bris. Od toga je 410 bilo pozitivno. Na odmorištu Hohfeln, na auto-putu A8, je manji procenat zaraženih (1,2%), a još manje ih je na odmorištu Intal-Ost, na auto-putu A93 (0,4%). Na auto-putu A8 je testirano 11.509 osoba, a zaraženih je bilo 137, dok je na A93 od 7.285 testova na prisustvo korona-virusa, 32 njih bilo pozitivno.

List „Zidojče cajtung“ prenosi reči bavarske ministarke zdravstva Melani Huml iz Hrišćansko-socijalne unije (CSU), prema kojoj se velika razlika u procentu zaraženih objašnjava time da Stanicu za testiranje na auto-putu A3 „u velikoj meri koriste putnici iz zemalja Zapadnog Balkana“.

Izvor DW
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More