Nemačka apeluje na građane da se pridržavaju mera

42

Nemačka vlada pozvala je danas građane da budu na oprezu i pridržavaju se javnozdravstvenih mera, jer je novih slučajeva najviše u poslednja tri meseca, a u međuvremenu su se otvorile škole.

Dosadašnji odgovor Nemačke na pandemiju pokazao se kao uspešan u efikasnom usporavanju širenja pandemije, ali je državni organ za kontrolu bolesti danas registrovao 1.226 novih infekcija. To je najveći broj od početka maja, prenosi AP.

Ministar zdravlja Jens Span rekao je da su se manja i srednja žarišta pojavila u skoro svim regionima, čemu su u velikoj meri doprineli putnici koji se vraćaju iz inostranstva i ljudi koji se zabavljaju ili imaju porodična okupljanja.

Span je ponovo apelovao na građane da nose maske i drže distancu, istovremeno izražavajući sumnju u novu vakcinu koju je odobrila Rusija, prva zemlja u svetu koja je to učinila.

“Nije stvar u tome da budete prvi, već da vakcina bude efikasna, testirana i bezbedna”, rekao je Span.

Nemačka ima 218.519 potvrđenih slučajeva kovida-19 i 9.207 smrtnih slučajeva, prema podacima Instituta Robert Koh, nacionalnog centra za kontrolu bolesti. Na vrhuncu pandemije početkom aprila, bilo je oko 6.000 novih slučajeva svakog dana.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More