Veliko interesovanje za ideju Narodnog muzeja-maske sa motivima umetničkih dela (FOTO)

Wikipedia
89

Narodni muzej u Beogradu predstavio je pre dva dana novu seriju maski za zaštitu od korona virusa s motivima umetničkih dela koja se čuvaju u ovoj nacionalnoj ustanovi kulture, a do juče, s obzirom na veliko interesovanje, skoro da su rasprodate.

Tokom protekla dva dana veliki broj ljudi posetio je muzejsku suvenirnicu kako bi nabavio svoju masku s motivima iz muzejskih kolekcija domaće i strane umetnosti iz različitih perioda, među kojima su “Treći čvor” Albrehta Direra (1506), “Cveće” Jana Brojgela Starijeg (1616), deo Meštrovićeve “Glave Miloša Obilića” (1908), “Most i grad” Save Šumanovića (1921), korice knjige Ljubomira Micića (1922), “Kompozicija II” Pita Mondrijana (1929)…

У Народни музеј су пристигле нове маске са мотивима уметничких дела из колекције. ______________U Narodni muzej su pristigle nove maske sa motivima umetničkih dela iz kolekcije.

Gepostet von Narodni muzej u Beogradu am Dienstag, 11. August 2020

Iz Muzeja su naveli da se perive maske po ceni od 200 dinara mogu kupiti u suvenirnici koja je otvorena tokom radnog vremena izložbenog prostora muzeja: utorkom, sredom, petkom i nedeljom od 10 do 18 sati, te četvrtkom od 12 do 20 sati, a s obzirom da ih nije ostalo još mnogo, u narednom periodu praviće se nove, o čemu će obavestiti javnost kada novi kontigent stigne u Muzej.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More