Austrija: Sve više slučajeva korone koji se dovode u vezi sa letovanjem

(AP Photo)
445

U Austriji je sve više slučaja zaraze korona virusom koji se dovode u vezu sa boravkom u Hrvatskoj. Sve je više povratnika sa letovanja u Hrvatskoj u mnogim pokrajinama koji su zaraženi korona virusom, i “otvorili” klaster u Austriji šireći infekciju pre testiranja. Tako je u Gornjoj Austriji otkriven klaster povratnika iz Makarske, koji obuhvata ukupno 15 slučaja oboljenja.

I u pokrajini Tirol jedan novi klaster povezan je sa Hrvatskom, pošto su u mestu Švac otkriveno tri novoobolela koji su se vratili sa letovanja u Splitu. Pored toga ranije su već 16 slučajeva zaraze povezana za boravkom u Hrvatskoj, odnosnu u Pagu. I u Donjoj Austriji otkriveno je tri novoobolela povratnika sa odmora u Hrvatskoj.

Za razliku od zemalja Zapadnog Balkana Hrvatska se do sada nije nalazila na listi rizičnih regiona, pa je boravak u toj zemlji moguć bez obaveznog testa prilikom povratka. Mnogi Austrijanci iskoristili su mogućnost putovanja u Hrvatsku kako bi proveli odmor na moru, a austrijska vlada nije, kao u slučaju Zapadnog Balkana, reagovala na tamošnji rast broja zaraženih.

U poslednje vreme sve se manje čuje za povratnike sa Zapadnog Balkana koji su izazvali klastere u Austriji, a sve više se pominje Hrvatska. Inače u avgustu je u Beču registrovano 50 slučaja oboljenja povratnika većinom iz Srbije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More