Iguman Sava Janjić: Obustavljanje radova oko Visokih Dečana ohrabrujući gest kosovske vlade

foto: Printscreen Youtube
93

Iguman manastira Visoki Dečani arhimandrit Sava Janjić poručio je da je obustavljanje radova na magistrali Dečani-Plav kroz zaštićenu zonu manastira ohrabrujući gest kosovske vlade i lokalnih vlasti u Dečanima.

“Ohrabrujući gest vlade i opštine koji ukazuje da je moguće da se izgradnja ovog puta radi zaobilaznicom oko manastirske zone, u skladu sa ranijom odlukom kosovske vlade iz 2014. godine”, napisao je Janjić na Tviteru.

Iz Eparhije raško-prizrenske ranije su upozorili da se nastavkom gradnje puta u zaštićenoj manastirskoj zoni, i zbog prolaska velikog broja teških građevinskih vozila, moguća statička oštećenja na samoj crkvi iz 14. veka i manastirskim objektima.

Kosovski premijer Avdulah Hoti sastao se ranije danas sa gradonačelnikom Dečana Baškimom Ramosajem, a tema njihovog sastanka bili su radovi na putu Dečani-Plav.

Prema saopštenju iz kabineta kosovskog premijera, Hoti i Ramosaj su se složili da se obustave radovi na putu Dečani-Plav.

Izvor N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More