UPROPASTILA IH HRVATSKA! U Austriji 347 novozaraženih, a u Nemačkoj najviše obolelih od kraja aprila

Foto: Tanjug/ AP Photo/Ronald Zak
508

U Austriji je u poslednja 24 sata zabeležen novi rekord broja novozaraženih korona virusom, koji je dostigao broj od 347.

Kako tvrde austrijske vlasti, ovom visokom broju, najvećem od početka aprila, doprineli su povatnici sa letnjeg odmora u inostranstvu, pre svega iz Hrvatske.

Samo na Beč otpada 187 novozaraženih, a zatim sledi Gornja Austrija sa 67, te Donja Austrija sa 21 i Tirol i Salcburg sa po 20 novoobolela.

Austrijske vlasti ukazuju da je situacija u Beču zabrinjavajuća, jer je u proteklih sedam dana širom Austrije zabeleženo 19,1 novozaraženih na 100.000 stanonika, a samo u Beču je ta vrednost bila na 39,5.

Austrija trenutno dnevno sprovodi do oko 13.000 testiranja, a do sutra u toku je besplatno testiranje za povratnike sa odmora u Hrvatskoj, koji su se u Austriju vratili između 7. I 16.avgusta, pre stupanja na snagu mere upozorenja na putovanje u tu zemlju.

Ministar zdravlja Rudolf Anšober ukazao je da trenutno 30 odsto novoobolelih čin povratnici sa odmora u inostranstvu.

Trenutno u Austriji ima 2.609 aktivno obolelih osoba, od kojih je 120 hospitalizovano, a 20 na intenzivnoj nezi.

Od početka epidemije u Austriji, krajem februara pozitivno na korona virus testirano je 24.345 osoba, a izlečeno 21.093.

Do sada je u Austriji sprovedeno ukupno 1.048.216 testova na korona virus.

U Nemačkoj najviše novozaraženih od kraja aprila

Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u Nemačkoj povećan je za 1.707 – na 228.621, pokazuju današnji podaci Instituta za zarazne bolesti Robert Koh (RKI).

To je najveći broj novozaraženih od 26. aprila, kada je ta zemlja registrovala 1.737 novih slučajeva infekcije, prema nemačkoj RTV ARD.

Od korona virusa umrlo je još 10 ljudi, a ukupan broj preminulih od početka pandemije je 9.253, navodi Rojters.

Broj slučajeva korona virusa u nemačkoj raste od karaja jula, a kancelarka Angela Merkel pozvala je u utorak građane da se pridržavaju pravila uvedenih radi suzbijanja korona virusa, poput nošenja maski.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More