Božićni kulturni program za srpsku zajednicu u Lionu

Foto:Facebook/SPC Lion
341

Srpska pravoslavna crkva u Lionu i Savez Srba Francuske u nedelju 6. januara organizuju Božićni kulturno umetnički program.

U okviru ovog programa biće organizovana prezentacija romana “Krvavi Božić” autora Vladimira Đorđevića i dramska predstava “Napred u otadžbinu” Pozorišta mladih “Abrašević” iz Kragujevca.

Roman “Krvavi Božić” zasnovan je na istorijskim činjenicama i stvarnim događajima. Starac Vasilije, glavni junak, kao da je potomak i naslednik Popovićevog Čiča Milutina. Pripada toj generaciji koja je, i u najtežim vremenima, prenosila zavet da se za krst časni i slobodu treba boriti. Dubina ideala oca Vasilija danas su nam gotovo neshvatljivi, čime zapravo gledamo sebe u ogledalu, koliko smo se promenili i udaljili od svojih korena.
Duodrama “Napred u otadžbinu” koja kroz vizuru običnog srpskog vojnika svedoči o Velikom ratu.
Program počinje u 20 sati u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Lionu na adresi: 27 Rue de Condé, 69002 Lyon.

T. NJEGOMIR 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com 

Izvor Facebook
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More