Na radost ljubitelja domaćih prirodnih lepota: Otvorena izložba “Najlepša Srbija”

foto:Youtube Printscreen
292

Izložba pod nazivom “Najlepša Srbija!” u organizaciji Ministarstva za zaštitu životne sredine otvorena je danas na Sava Promenadi u Beogradu na vodi.

Postavku izložbe „Najlepša Srbija“ čine posebne fotografije nacionalnih parkova, parkova prirode, predela izuzetnih odlika, specijalnih rezervata prirode, spomenika prirode, odnosno područja u Srbiji koja su zbog svojih naročitih vrednosti i lepota stavljena pod zaštitu države, saopšteno je iz ovog Ministarstva.

Pored zaštićenih područja, na izložbi su predstavljene i druge ekološki važne teme, projekti događaji, koji su doprineli boljem kvalitetu životne sredine u Srbiji.

Od formiranja Ministarstva zaštite životne sredine 2017. do jula 2020. godine proglašeno je 15 novih zaštićenih područja od nacionalnog interesa, podseća se u saopštenju.

Površina zaštićenih područja povećana je za 102.886 hektara, pošumljeno je novih 329,38 hektara zemljišta, uklonjeno 3700 tona opasnog otpada, izgrađeni su brojni lokalni i regionalni sistemi upravljanja otpadom, kao i projekti i postrojenja za tretman otpadnih voda…

Ministarstvo je uputilo poziv svima koji vole Srbiju da posete ovu izložbu i vide najlepše krajeve naše zemlje, istovremeno uputilo apel porukom “da čuvamo Srbiju, jer ona je najlepša kada je svi čuvamo i brinemo o njoj”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More