Skečevi na pirotskom dijalektu Jutjub senzacija (VIDEO)

Foto:Youtube
272

Serijal epizoda na dijalektu koje se mogu gledati samo na Jutjubu i društvenim mrežama izazvao je veliku pažnju Piroćanaca. Emisije u proseku imaju po tridesetak hiljada pregleda. Autori Danica i Nenad kažu da nisu očekivali takvu gledanost i popularnost

Slavica i Slavko likovi su koji su osvojili Piroćance i sve one koji vole i razumeju specifičan dijalekat jugoistočne Srbije. Iako se epizode serijala “Ni na tam ni na ovam”, emituju samo na Jutjubu, autori Danica i Nenad za kratko vreme stekli su veliku popularnost. A sve je počelo sasvim slučajno.

“Danica i ja se nismo ni poznavali, ona me je pozvala, lako smo se dogovorili oko cele priče, smislili smo par epizoda unapred, kako ćemo raditi i snimati. Bilo nam je jako znimljivo da to bude na dijalektu”, kaže autor serijala Nenad Milošević.

Epizode snimaju amaterskom opremom, a studio je potkrovlje Daničine kuće. Sve rade volonterski i uz pomoć rodbine i prijatelja.

“Uživamo u svakom trenutku kada radimo i dajemo stvarno 100 odsto sebe i mora da ispadne najbolje što može. Nisam sumnjala u nas dvoje”, kaže autorka serijala Danica Stanković.

Popularnost im, kažu, prija, posebno spontanost i srdačnost sugrađana.

Nenad Milošević kaže da ih često nazivaju imenima iz serije: “Ne zovu me samo Nenade već i Slavko, valjda im je sve to zanimljivo.”

“Čujem stalno na ulici kada prođem oni namerno dobace neku repliku iz serije, što mi je izuzetno drago”, kaže Danica Stanković.

Inspiraciju za nove epizode pronalaze u svakodnevnom životu, tako da će novih epizoda tek biti.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More