Nevreme u Italiji: Poplave na severu, požari na jugu, ima žrtava

Pixabay
378

Nevreme je pogodilo centralni i severni deo Italije, jak vetar, prolomi oblaka, rečice i potoci koji su su preko noći nabujali, izlili iz korita i poplavili saobraćajnice, kuće, podrume.

U turističkom kampu “Maša Marina”, na obali Tirenskog mora, vetar je oborio 4 metra visoko drvo koje je palo na šator gde je bila petočlana porodica. Devojčica od tri godine je preminula na mestu, a dve starije kćerke su ranjene.

U Milanu jak vetar je odneo krov sa zgrade staračkog doma, vodostaj lokalnih reka je pod stalnom kontrolom, zbog opasnosti od izlivanja, a u severnoj provinciji Veneto traga se za mladićem koji je nestao u bujuci kada se izlila lokalna reka.

U Veroni i okolini, prema saopštenju konzorcijuma poljoprivrednih proizvodzača “Coldiroti”, provala oblaka i jake kiše sa vetrom “nanele su neprocenjive štete poljoprivredi”.

I dok je sever Italije na udaru jakog vetra, kiše i bujica reka, na Siciliji bukte požari. Od juče gori veliki deo sume. Zbog visokih temperatura i jakog južnog vetra široko, plamen se raširio na površinu od oko hiljadu hektara.

“Kao bojno polje”: Nezapamćeno nevreme u Italiji, potop u Veroni (FOTO, VIDEO)

Na Sicili su letnji požari česta pojava i u najvećem broju slučajeva su podmetnuti, jer se nakon što požar uništi šume, spekuliše sa zemljištem koje se pretvara u plantaže ili pak za izgradnju turističkih naselja.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More