Aviokompanije Britanije i SAD traže testiranje na letovima

Foto/Pixabay
46

Velike aviokompanije žele da američka i britanska vlada pokrenu probno testiranje na korona virus na letovima između Londona i Njujorka, kako bi se otvorio put za ponovno uspostavljanje još međunarodnih putovanja.

Izvršni direktori britanskih i američkih aviokompanija naveli su u pismu upućenom saobraćajnim zvaničnicima su da bi obe vlade trebalo da uspostave testiranje putnika u vazdušnom saobraćaju, prenosi Rojters.

“Verujemo da u odsustvu vakcine, testiranje putnika u vazduhoplovstvu pruža najbolju i najefikasniju odbranu na frontu bore protiv korone”, navodi se u pismu.

Oni su pozvali vlade da do kraja meseca uspostave probno testiranje na letovima između Njujorka i Londona, “kako bi se prikupili dokazi i podaci iz stvarnog sveta”.

Američka međunarodna putovanja pala su za 87 odsto tokom pandemije korona virusa, koja je pogodila i avio-industriju.

Američko Ministarstvo saobraćaja saopštilo je da je spremno da podrži siguran nastavak međunarodnih letova između SAD i Evrope.

U toku su razgovori između savezne vlade, međunarodnih partnera i zainteresovanih strana u industriji o tim pitanjima, saopšteno je.

Predstavnik vlade Velike Britanije odbio je da komentariše predlog.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More