Oksford: Obustavljeno testiranje vakcine protiv korone, oglasio se ministar zdravlja

Foto: PixaBay
53

Finalno kliničko ispitivanje vakcine protiv korona virusa koju razvijaju Univerzitet Oksford i kompanija Astrazaneka obustavljeno je nakon što je jedan od učesnika testiranja imao lošu reakciju.

Kompanija AstrraZaneka opisala je obustavljanje testiranja kao uobičajenu pauzu u slučaju “neobjašnjive bolesti”, prenosi BBC.

Kako se navodi, ta vakcina je smatrana kao jedna od boljih među vakcinama koje se razvijaju širom sveta.

Portparol Univerziteta Oksford izjavio je da se prilikom velikih testiranja dešavaju pogoršanja, koja moraju da se posmatraju pažljivo.

Kako se navodi, ovo je drugi put da je testiranje te vakcine odloženo i pretpostavlja se da će se testiranje nastaviti za nekoliko dana.

Henkok: Odlaganje ne mora da unazadi razvoj vakcine

Britanski ministar zdravlja Met Henkok izjavio je danas da je odluka kompanije AstraZaneka da privremeno obustavi testiranje vakcine protiv virusa kovid-19 izazov, ali da ne mora obavezno i da unazadi napore za razvoj vakcine.

“Očigledno to je izazov za ovo testiranje vakcine. U stvari to i nije prvi put da se ovo dešava sa Oksfordskom vakcinom”, rekao je Henkok za Skaj njuz.

On je precizirao da odlaganje neće unazaditi proces razvoja vakcine, a sve u zavisnosti od toga šta se otkrije tokom istrage.

Kompanija AstraZaneka koja radi na razvoju vakcine sa Univerzitetom Oksford saopštila je danas da privremeno obustavlja testiranje vakcine jer se jednom od učesnika neobjašnjivo pogoršalo stanje.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More