Beograd, Priština i Vašington nominovani za Nobelovu nagradu za mir (FOTO)

Foto: Flickr
42

Vlade SAD, Srbije i predstavnici privremenih vlasti u Prištini, nominovani su za Nobelovu nagradu za mir.

Ovo je na Tviteru objavio član švedskog parlamenta Magnus Jakobson koji je nominovao vladu SAD i Srbije, kao i predstavnike privremenih vlasti Albanaca na Kosovu.

Specijalni predstavnik američkog predsednika za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel napisao je da je ovo druga nominacija koju je predsednik SAD Donald Tramp dobio za Nobelovu nagradu za mir.

Ko je Magnus Jakobson?

Švedski poslanik Jakobson je ranije donirao 200 evra Kosovu za borbu protiv korona virusa i to objavio, zajedno sa uplatnicom, na svom Fejsbuk profilu.

Pored toga, on je prošle godine predao i zahtev za interpelaciju o pitanju liberalizacije viza za Kosovo. Jakobson je zatražio da se građanima Kosova ukidaju vize kao građanima drugih zemalja Balkana i da njegova zemlja, takođe, poveća obim trgovine s Kosovom.

“Tražim da bude povećan obim trgovine s Kosovom i da se vize za njegove građane ukinu kao za sve druge građane balkanskih zemalja”, napisao je tada Jakobson na Fejsbuku.

On je i ranije tražio interpelaciju ministarke spoljnih poslova Švedske po pitanju liberalizacije viza za Kosovo.


Podsetimo, ekonomski sporazum između Beograda i Prištine potpisan je prošle sedmice u Beloj kući, u prisustvu predsednika SAD Donalda Trampa, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i delegacije privremenih vlasti u Prištini.

Samo nekoliko dana kasnije, objavljena je vest da je Donald Tramp nominovan za Nobelovu nagradu za mir 2021. godine nakon uspešno sprovedenog sporazuma između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Njega je nominovao Kristijan Tibring-Gjede, član norveškog parlamenta, koji je pohvalio Trampa za napore na rešavanju sukoba širom sveta.

Izvor Alo
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More