Otkazan let jer dete nije nosilo zaštitnu masku!

Foto: Youtube Printscreen
30

Let kanadske niskotarifne avio-kompanije Vestdžet od Kalgarija do Toronta otkazan je, a policija je pozvana na lice mesta jer jedno dete nije nosilo zaštitnu masku.

Svi putnici morali su da se iskrcaju sa leta u utorak, nakon što je on zaustavljen, prenosi BBC.

Otac deteta Safran Čaudri kaže da je Vestdžet tražio da njegova 19-mesečna kćerka nosi masku, ali da beba nije prestajala da plače.

S druge strane, iz kompanije navode da problem nije nastao zbog bebe, koja je premala da bi morala da nosi masku, već zbog drugog, trogodišnjeg deteta Čaudrija.

Čaudri je za BBC rekao da je njegova najstarija kćerka, koja ima tri godine, užinala pre poletanja, kada su im stjuardese prišle tražeći da oba deteta nose masku.

On je naglasio da su i on i njegova supruga nosili maske.

On tvrdi da je pitao da li njegova kćerka može da završi užinu, ali da su mu rekli da imaju “politiku nulte tolerancije” i da neće zatvoriti vrata aviona ako ona ne bude nosila masku.

Čaudri je naveo da je njegova trogodišnja kćerka ipak na kraju stavila masku, ali da je mlađa bila toliko uznemirena da je povraćala.

On tvrdi da se posada Vestdžeta ponašala agresivno i da im je rekla da pošto njihova najmlađa kćerka ne nosi masku, cela porodica mora da napusti avion.

Čaudri je rekao da im je posada rekla da ako ne napuste avion, mogu da budu uhapšeni, optuženi i završe u zatvoru.

Kasnije je, kako je naveo, saznao da, prema kanadskoj transportnoj politici, samo deca starija od dve godine moraju da nose maske, tako da njegova 19-mesečna kćerka nije morala to da učini.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More