Desetodnevni krantin ili dva PCR testa? Veliki udar na džep za povratnike iz inostranstva!

Foto: Printscreen RTS.RS
280

Blagi porast novozaraženih korona virusom je posledica povratka građana sa odmora u Crnoj Gori i Hrvatskoj, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

Kako je navedeno, na sednici kriznog štaba, koja je zakazana za sutra, razmatraće se uvođenje 10-dnevne obavezne samoizolacije po povratku naših građana iz tih zemalja, piše “Telegraf”.

Ministarstvo je još jednom apelovalo na sve koji se vraćaju u zemlju da budu solidarni i smanje kretanje u prvih sedam dana po povratku, da svedu kontakte na minimum ili da se odmah testiraju.

Međutim, ukoliko se obavezna samoizolacija ili PCR test od sutra uvedu to znači da bi građani koji putuju u Crnu Goru i Hrvatsku morali da rade dva PCR testa – jedan pred polazak, a jedan po polasku.

Istovremeno to znači dodatnih 6.000 dinara na trošak, a oni koji ne budu imali taj novac moraće da budu u desetodnevnoj izolaciji što umnogome otežava godišnji odmor i remeti ostale tokove života.

 

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More