Uspeh mladih matematičara iz Srbije na Balkanskoj olimpijadi

Pixabay
119

Šestočlana juniorska matematička reprezentacija Srbije osvojila je tri srebrne i dve bronzane medalje na 24. Balkanskoj juniorskoj matematičkoj olimpijadi 2020, koja se od 9. do 13. septembra održana onlajn u organizaci Grčke matematiče asocijacije.

Na takmičenju je učestvovalo 108 takmičara iz 18 zemalja (11 balkanskih i osam gostujućih), saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Srebrnu medalju osvojili su Aleksandar Ćuzović (22 boda) iz Matematička gimnazije, Andrija Živadinović (20 bodova) Gimnazija “S. Marković” Niš i Stevan Radivojević (20 bodova) iz Matematičke gimnazije.

Bronzanu medalju osvojili su Vukašin Pantelić (19 bodova) iz Matematičke gimnazije, Vuk Dolijanović (devet bodova) iz Matematičke gimnazije i Jovan Nikolić (šest bodova) iz OŠ “Kadinjača” Loznica.

Reprezentativci iz Srbije su odabrani na osnovu postignutih rezultata na Srpskoj matematičkoj olimpijadi koja je održana 31.avgusta u Beogradu.

Vođe ekipe su bili dr Nenad Vulović (Kragujevac) i mr Miloš Ðorić (Beograd).

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More