Korona klaster u kulturi – pogođena i bečka Opera

Foto: WienTourismus / Lois Lammerhuber
31

Prve predstave, i pored svih preventivnih mera, donele su takozvani korona kulturni klaster u Austriji, a pogođena je i bečka Opera.

Predstava “Vesela udovica” studenaka klasične operete na privatnom univerzitetu za muziku i umetnost grada Beča (MUK), koja je odigrana na pozorištu “Gumperdorferštrase”, umesto da bude doživljaj za pamćenje zbog izvedbe, pamtiće mnogi po zarazi korona virusom.

Na toj predstavi su do sada potvrđena 24 slučaja zaraze.

MUK je saopštio da je kod jednog izvođača utvrđen korona virus, da su potom obustavljene sve dalje predstave, a da je informacija prosleđena nadležnim vlastima.

Testirane su sve osobe koje su sa zaraženim bile u kontaktu i do sada su pronađena 24 obolela.

U ponedeljak uveče, zbog tog korona klastera, došlo je i do promene izvođača predstave na bečkoj Operi.

Oba izvođača bila su u kontaktu sa jednim pozitivno testiranom članom “Operskim studiom” bečke Opere.

Zaražena osoba prisustvovala je predstavi MUK, na kojoj je bila ukupno 61 osoba.

Direktor bečke Opere Bogdan Roščić u izjavi agenciji APA rekao je da su osobe koje su prisustvovali predstavi MUK ukazale da je bilo scena plesa i u prostoru za gledaoce, to jest mešanje između ljudi sa bine i u gledalištu, što bi u aktuelnoj situaciji trebalo da bude nezamislivo.

Ako je to tačno, ističe, radi se o šokirajućoj neodgovornosti, te je kritikovao i što je članica bečke Opere kasno obaveštena o zarazi.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More