Liči li ovo na prvu damu SAD-a?! Slovenci postavili drugu Melanijinu statuu, svi se slažu u jednom! (FOTO, VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube/Melanija Tramp
195

Bronzana statua koja predstavlja prvu damu SAD Melaniju Tramp otkrivena je u utorak u njenoj rodnoj Sloveniji, čije je zamenjena drvena skulptura koja je zapaljena u julu.

Nova skulptura je replika originalne, koju je napravio američki umetnik Brad Dauni i postavljena je u blizini Melanijinog rodnog grada Sevnica, u centralnoj Sloveniji, prenosi “Telegraf”.

Drvena skulptura Melanije Trap zapaljena je u noći 4. jula, na dan kada Amerikanci slave Dan nezavisnosti.

Rustična figura bila je isečena sa debla lipe i pokazivala je Melaniju u svetlo-plavoj haljini poput one koju je nosila na predsedničkoj inauguraciji Donalda Trampa.

Novi bronzani kip postavljen je na 2,8 metara visokom drvenom stubu, ali zbog grubih crta lica Melanija je i ovaj put neprepoznatljiva.

Uz statuu je postavljena ploča s natpisom: “Ovaj je kip posvećen večnom sećanju na spomenik Melaniji koji je stajao na istom mestu”.

Foto: PrintScreen/YouTube

Izradu bronzane “karikature” i ovaj je put naručio Dauni, koji je pojasnio da je na taj način želeo da postavi “nespomenik, kontrapropagandu”.

Za AFP je rekao da je na taj način želeo da kritikuje politiku stanara Bele kuće te podseti da je i Trampova supruga, rođena kao Melanija Knavs u Jugoslaviji, zapravo imigrantkinja.

Kako je rekao, nada se da će novu skulpturu biti teže uništiti.
Postavljanje statue izazvalo je velike reakcije na društvenim mrežama, a mnogi opet ističu da skulptura u prirodnoj veličini nema očiglednu sličnost sa prvom damom SAD-a.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More